Zumbul

Zumbul
En Seçkin, En Kaliteli, En Ucuz Satranç Ürünleri

26 Eylül 2014 Cuma

80₺ Değerindeki Kupa bizim hakkımız!

Evet doğru! "Sporda ödül olarak verilen bir kupanın maddi kıymeti olmaz" düşüncesine katılıyorum. Ama bazı istisnalar var ki, gözden kaçması anlaşılır gibi değil.

Yöneticisi ve büyük oranda sponsoru olduğum, İTÜ SOCAR - K.N.I. Satranç Takımı, bu yıl büyük bir başarı göstererek, 2014 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Liginde şampiyon oldu.

Açıkçası, sporcularımız inandılar, biz inandık, takım olduk ve başardık. Çok uğraştık, çok emek harcadık bunun için. Üstelik bu başarıyı, Hatay B.Ş.B.S.K., BJK, Denizsu Aqua Match S.K. ve Manisa T.S.I. Alyans Spor Kulübü ve ismini saymadığım diğer kıymetli takımların önünde aldık.

Ödül töreninde, aldığımız şampiyonluk kupası da bizi onurlandırdı. Açıkçası, pek içime sinmemişti alırken ama "kupa kupadır" dedik.


Kupa dolaştı, Üniversiteye gitti, neredeyse ufak bir Türkiye turu yaptıktan sonra, döndü dolaştı ve nihai adresine ulaştı.

İTÜ Birliği Derneği'nin, Ankara Tunalı Sok No:71'de bulunan İTÜ Evine geldi kupamız. Zamanı olan ve yolu Ankara'da Tunalı Hilmi Caddesinden geçen herkese bu adrese ulaşmasını öneririm. 1. Katta İTÜ Spor Kulübü Satranç Merkezi olarak kullanılan bir mekanımız var. Mükemmel bir yer. Sayın Başkanımız Ömer Yenel ve kıymetli Yönetimine, Vakıf Başkanımız Mehmet Ali Türkoğlu ve kıymetli yönetimine, satranca verdikleri destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum bu vesileyle.  Aldığımız bütün kupalar ve madalyalar orada bulunuyor. Satranç oynamak da mümkün. Yakın zaman içerisinde, Ankara'da satranç merkezi ihtiyacını burası karşılayacak. Önümüzdeki ay sürekli yıldırım turnuvalarına başlıyoruz. İTÜ mezunu olan olmayan herkesi bekliyoruz merkezimize...

Kupayla tekrar resimler çektirdikten sonra, kupayı rafına diğer kupaların yanına koyduk. Bir de ne görelim?

Buyurun siz de bakın!


Solda ki, benim başkanlığım döneminde, İTÜ S.K. tarafından alınan 2012 Türkiye İş Bankası Satranç Ligi İkinciliğine ait Kupa! Evet, evet! İkincilik Kupası o! Sağdaki de, 2014 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligine ait kupa! Şampiyonluk kupası!

Merak ettim "kaç para bu kupa?" diye. Merak etmemin bir nedeni de, kupanın bir örneğini yaptırabilmekti. Çünkü bize belirli bir oranda destek olan kişi ve kurumlara bu kupadan bir tane anı olarak vermeyi düşünüyorduk. 

Kupanın satın alındığı firmaya sorduk, öğrendik ki, 80₺ + KDV. 100₺ bile değil...

Şimdi gelin birlikte düşünelim. Bence bu federasyonu yönetenlerin sık sık yapması gereken şey bu!

Tasarrufa hiç bir itirazım yok! Çok doğru bir şey!

Ama ben kulüp olarak en az 130.000₺ harcıyorum, belki daha fazla, çünkü satrancı tek lig olarak görmüyoruz. Turnuvalar düzenliyoruz, turnuvalarda destekliyoruz, satrancı tüm yıla yamaya çalışıyoruz. Sporcularım alın teri döküyorlar! Tabiri caizse canımız çıkıyor bu başarı için. İkinci olan, üçüncü olan için de bu geçerli! Kesinlikle eminim kötü niyet yok bunda, tam tersine iyi niyet var, yani "tasarruf etmek"!! 

Çift soru bir "iyi niyet??" bu! Ligin adı: "Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi", Süper lig, Süper!

Bunu idrak edemeyenler için tekrar yazayım: "SÜ - PER" yani kelime anlamıyla en üstte, zirvede demek. Önünde, Türk Satrancının sahibi, destekçisi, bu ülkenin en büyük şirketinin adı var: "Türkiye İş Bankası"

Sonuç? Süper Lige, "sıfır" kupa??


Olur mu kardeşim? Biz o kadar emek sarf ettik, para harcadık cebimizden amatörler olarak! 13 kulüp 60.000 ₺ ortalama harcasa, buna bir de federasyonun verdiği katkı payı eklense, milyon ₺ değerinde bir lige bu kupa olur mu? Sponsorumuz reklam yapsın, destek versin, siz bize bu kupayı verin! Olmaz, yakışmaz!

Haaa diyeceksiniz ki, "Sen eski başkansın, bunlar da senin arkadaşların, neden iletişim kurmadın?" 

Kurmaz mıyım? 

Kupayı almadan 3 gün önce söyledim Sayın Başkana, "kupamız güzel mi? Üzülürüz güzel değilse" diye?

Bitmedi, yukarıdaki resmi, 14 Eylül 2014 günü, Sayın Başkana da ilettim! Bana "iyileştirme çalışması yapabileceklerini, altına ekleme yaparak yükseltebileceklerini" söyledi. Öncesinde, Sayın Başkanın yaptığı "Kim size bu yıl şampiyon olun dedi Ali Nihat Bey? :)" şeklindeki şakayı da hiç beğenmedim açıkçası. Önümüzdeki yıl verecekleri kupayı göstersinler, şimdiden ona göre transfer yapalım o zaman! Bu da benim şakam...

Düşünebiliyor musunuz, "şampiyonluk kupasına onarım"

Süper Lige, tadilli kupa!

Tasarruf yapacaksanız yapın! Ama, madalya, kupa gibi manevi kıymeti çok önemli ödüller, sporun vazgeçilmez besinidir. 

Diyeceksiniz ki, "muhalefete mi soyundun başkan?", Doğruyu bulamayan arkadaşlarımıza yol göstermeyi muhalefet olarak değerlendirmemek lazım! Desteğe devam, yanlışa beyan!

Bundan sonra böyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder